Pieterpad etappe 12 Holten-Laren

Vandaag moest en zou er gelopen worden want wat was ik sjagerijnig gisteren. Ik zou eigenlijk gister al lopen maar de weersvoorspelling was niet best en bij het opstaan regende het behoorlijk. Dus de tocht gisteren gecanceld en raad eens wat….de rest van de dag het mooiste wandelweer van de wereld…..nou daar wordt ik dan sjagerijnig van als ik een verkeerd besluit heb genomen.
Vandaag moest het dus echt gebeuren en we schrijven zaterdag 15 mei 2021. Lieve toneel-wandelvriendje Jaap ging weer mee en dit keer ook vergezeld door zijn vrouw Riette. Zij zette ons af in de startplaats Holten en reed door naar de eindbestemming Laren waar zij de auto parkeerde en de meegenomen fiets van de auto haalde en daar lekker op rond ging toeren. We troffen uiteindelijk elkaar weer op het terras bij het eindpunt.

Effin, iets voor tienen vertrokken Jaap en ik uit Holten waar ook net een aantal andere pieterpatters net uit de trein waren gestapt. Het was natuurlijk zaterdag en in het weekend is het altijd drukker met wandelaars. De natuur was weer prachtig met al het frisse groen…

Na een korte pauze stapten we weer vrolijk verder en kwamen al snel voorbij het punt waarbij ik Overijssel alweer verliet en Gelderland binnen stapte. Ik vroeg Jaap om van dit memorabele moment even een fotootje te schieten. Het water is de grens.

De grens tussen Overijssel en Gelderland…..de Bolksbeek

Net voor landgoed ‘Verwolde’ kwamen we voorbij een rustpunt waar behalve koffie en thee ook een bord stond met het aantal kilometers wat ik al gelopen heb en het aantal wat nog gelopen moet worden. Het schiet toch al aardig op. Na deze etappe is boekje 1 al klaar en kan ik met boekje 2 beginnen. Toen ik mij dat realiseerde besloot ik ter plekke dat ik morgen de laatste etappe van boekje 1 ga lopen want dan is dat afgerond omdat ik binnenkort een poosje niet kan lopen vanwege andere werkzaamheden.

Het bord wat mij liet zien dat ik al bijna op de helft ben.

Vervolgens liepen we door het landgoed ‘Verwolde’ en namen daar ook nog even plaats op een bankje bij een parkeerplaats wat vol met auto’s stond en veel mensen heen en weer liepen. Jaap vroeg zich af wat mij bezielde om op deze stomme plek te willen pauzeren…nou, ik wilde mijn broekspijpen er even af ritsen want het zonnetje was er inmiddels bij gekomen. Later bleek dat de mensen van een uitvaart kwamen van de 90 jarige jachtopziener van het landgoed. Tja….wisten wij veel………
Weer een poosje verder passeerden we het landhuis wat bij het landgoed hoorde en Jaap heeft mij daar gekiekt omdat hij vond dat het leek alsof ik mijn spaartegoed aan het bekijken was om dit optrekje te kunnen kopen…….ik mis nog een paar stuivers!

Kasteel Verwolde

Na nog een leuk stuk door een mooi gebiedje gelopen te hebben wandelden we Laren binnen.

Riette zat ons al op te wachten en had een lief kadootje voor mij gekocht….een mooi gekleurd waxinelichtje. Ik deed mij tegoed aan een lekker glas wijn en bitterballen…..ai ai….echt niet goed voor de lijn maar zo heerlijk na een wandeltocht.

Daarna stapten we in de auto en de lucht werd donker en het begon te regenen. Jaap en Riette brachten mij naar huis waar ik ging douchen en dit blogje schrijven.
Morgen de laatste etappe van boekje 1……ik heb er zin in maar daarover morgen meer!

5 antwoorden op “Pieterpad etappe 12 Holten-Laren”

 1. Mooi om je verhaal weer te lezen. Ik reageer niet altijd ik lees wel altijd je blog. Op naar de laatste voor je eerste boek! Enne die paar stuivers die je tekort kom leg ik wel bij hoor! 🙂

 2. Wauw jij hebt de vaart er in of beter gezegd de benen er in !!! Geen mensen meer verteld over jouw doel?
  Je komt door mooie gebieden en dat loopt ook fijn.
  Morgen loop je alleen of weer samen met iemand?
  Een mooie en succesvolle wandeling morgen!
  groetjes, Trijntje

  1. Hoi lieverd, nee vandaag geen donaties gekregen. Morgen loop ik alleen, of er moet zich nog een enthousiasteling aanmelden die het leuk vind om een luttele 12 kilometer met mij mee te lopen….ik hoor het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *