Pieterpad etappe 6, Schoonloo-Sleen

Wat een bijzondere etappe was dit. Het is donderdag 29 april en ik heb vandaag de etappe Schoonloo-Sleen gelopen met Sarco maatje Arie Hollander die mij tevens onderdak bied voor de komende twee nachten zodat ik drie etappes aaneengesloten kan lopen.
De wekker ging vanochtend om vijf uur en om half 8 zat ik in de trein richting Nieuw Amsterdam. In de trein raakte ik aan de praat met een leuke gezellige conducteur die met belangstelling mijn vlag op de tas aan het bekijken was. Bij het uitstappen riep hij mij nog na dat ik niet vergeten moest uit te checken…wat ik dus prompt wel weer vergat toen ik Arie op het station zag staan. De bagage voor het slapen werd thuis gelaten en Janneke de vrouw van Arie bracht ons naar de start van de etappe in Schoonloo.

Met Janet Oortwijn van RTV Drenthe aan het werk.

In Schoonloo hadden we een afspraak met Janet Oortwijn van RTV Drenthe die een reportage wilde maken van mijn sponsor Pieterpad avontuur. Ze stelde allerlei vragen en filmde ons bij het vertrek uit Schoonloo. Ook een stuk verderop in de etappe kwam ze ons tegemoet lopen met de camera. Uiteindelijk is het een heel leuk stukje geworden. Wellicht misschien ook iets voor de andere regionale zenders, rtv oost, rtv Gelderland en rtv Limburg waar het Pieterpad doorheen loopt.

Het regende toch een heel stuk van de etappe en we hebben daarom ook maar heel weinig pauze gehouden. 1 keer vonden Arie en ik een droog plekje waar we ons tegoed deden aan koffie en de broodjes. Voor de rest was het primitief wat aanmodderen met de thermosfles op een natte tafel.

In Sleen aangekomen liepen we eerst even naar de pieterpadpoppetjes van Gerda Scheffer. Zij maakt deze zelf en de opbrengst gaat naar een goed doel. Omdat Arie en ik ook voor een goed doel lopen mochten wij ieder een mooi poppetje uitzoeken om aan de tas te hangen. Ik koos voor een lime gekleurd poppetje en Arie een rood-witte. Bij nader inzien wil ik ook een rood-witte, want dat zijn de LAW kleuren en dus ook voor het Pieterpad. Gelukkig is de start morgen weer bij de poppetjes, dus morgen ga ik nog een mooi rood-witte scoren.

Inmiddels zijn de eerste honderd kilometers wel gelopen denk ik en heb er nog maar 400 te gaan. Het gaat nog veel sneller als verwacht, dus komt vast helemaal goed!

Wat deze toch ook heel gezonder maakte was dat we na afloop weer heerlijk een terrasje konden pakken. Ze waren weer open! Ik moest en zou een portie bitterballen en Arie zag een lekkere appelpunt wel zitten. We hebben het er maar effies lekker van genomen!

Het was een bijzonder etappe vanwege de vele regen, de tv opnames en weer het kunnen gebruiken van een terras……en natuurlijk de ontmoetingen onderweg en de donaties die gedaan zijn. Wat is het een avontuur en wat geniet ik hier van. Vannacht en morgen slaap ik dus bij Arie en Janneke en daarna ga ik weer voor een paar daagjes naar huis.

3 antwoorden op “Pieterpad etappe 6, Schoonloo-Sleen”

  1. Geweldig hoor deze etappe en lekker slapen komende nacht.
    Succes morgen en hoop voor je met minder regen.

  2. Dat heb je weer top gedaan, jammer van de regen. Het is zo’n mooi gebied, maar er zullen er nog vele volgen hopelijk wel met een zonnetje 🌞

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *