Hallucinaties

Ik sla mijn ogen op en zucht. Wederom ontwaak ik uit een vreemde rare droom die dan nik, maar ook niks te maken heeft met het werkelijke leven. Wel weer een droom die mij aan het denken zet of ik er iets mee moet doen. Ik draai mij om in bed en staar wat naar de vloer. Er zit een donkere vlek op de plint. Al starende zie ik die vlek ineens bewegen…..gatverdarrie, een spin of een vlieg in mijn slaapkamer. Is er toch een monster binnen gekomen ondanks de hor. Niet dat ik er bang voor ben, maar in het algemeen houd ik niet van beestjes op de slaapkamer. Miesje, ons poezebeestje mag er ook niet komen, verboden terrein dus.

In de regel ben ik een vredelievend persoon, maar insecten maken een moordenaar in mij los. Ik griste dus een slipper onder het bed vandaan en behoedzaam naderde ik mijn doel. Met opgeheven arm keek ik nogmaals goed om raak te kunnen meppen en…………..ik barstte in lachen uit. De donkere vlek was gewoon een noest in de houten vloer….niks niet vlieg of spin. Ik had mij dus eventjes goed vergist.

De slipper belandde weer onder mijn bed en omdat het nog wel heel vroeg was dook ik nog even onder de lakens. Nadat ik mij gerieflijk genesteld had loerde ik nogmaals waar de noest. NEEEEEEE………het bewoog weer. langzaam zoals een spin of een vlieg kan lopen kroop het vooruit. Ik bleef kijken want ik geloofde mijn eigen ogen niet. Ik zag het bewegen….geen twijfel mogelijk! Behoedzaam kroop ik weer mijn bed uit en greep mijn slipper weer vast. Turend naar het object sloop ik dichterbij en………..was het toch weer een noest geworden. Verbijsterd wreef ik er met mijn vinger overheen om mij er van te vergewissen dat het echt waar was.

Ben ik nu gek aan het worden? Ga ik hallucineren? Is dit nu Sarcoidose van de ogen of nog erger van mijn hersenen? Of zijn dit nu domme rare dingen die een mens overkomen als de hersenen wat emotioneel overbelast zijn geweest? Dit blogje komt ook in de groep van Sarco lotgenotes en ik zal wel horen of mensen zich hierin herkennen en ook wel zo iets dergelijks hebben meegemaakt of niet. Op dit moment gebruik ik geen medicatie die deze dingen kunnen veroorzaken en ook drank en drugs zijn niet genuttigd de laatste 24 uur.

Ik vind het maar een rare gewaarwording om een noest vooruit te zien bewegen. Ik heb er ook geen enkele verklaring voor. Moet je je voorstellen wat een arts doet als je dit gaat vertellen……ik wordt sowieso al slecht gelooft, maar dan zullen ze wel meteen busje met dwangbuisje bestellen. Dan sta je toch mooi te kijk, of niet dan. Enfin….ik zal het maar niet melden ook al wil ik eigenlijk wel heel graag de reden weten waarom ik dit zo ervaar.

Vanmiddag is het weer raak en mag ik weer een aantal controle onderzoeken ondergaan. Allereerst een thoraxfoto en bloedprikken en daarna nog een longfunctietest. Volgende week krijg ik daar de uitslag van. Het zal mij benieuwen of ze bewegende noesten zien op de foto! Het zal je maar overkomen….

Eén antwoord op “Hallucinaties”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *